Bröllop i Ljungskile

Posted on Posted in Bröllop

Bröllop i Ljungskile

Ja då var årets första bröllopsfotografering avklarad. Detta var ett bröllop där brudparet egentligen inte hade bokat just mig som fotograf utan jag fick frågan av en vän som till största del är naturfotograf om jag kunde åka med och hjälpa honom då han i sin tur fått frågan från brudparet.

Bröllopet ägde rum i Ljungs kyrka i Ljungskile, riktigt kul att få åka och fota i lite nya miljöer. Ett litet orosmoment var att jag inte hade träffat brudparet, jag tycker det är ganska skönt att ha en träff med brudparet några veckor innan bröllopet så man får prata igenom dagen lite och göra upp en liten plan samt att man kan kolla in fotoplatserna lite. Vi hade fått några översiktsbilder mejlade till oss på platsen där brudparet ville bli fotograferade och det var ganska skönt så att man hade en liten bild av hur det såg ut.

Vi åkte från Skövde så att vi hade gott om tid på oss och vi bestämde på vägen ner att vi skulle åka förbi kyrkan och kolla, dels för att se hur den såg ut och där finns en allé som skulle vara en av fotoplatserna. Under resan ner så pratade vi ihop oss och gjorde upp en plan för hur vi skulle gå tillväga. Eftersom det skulle vara ett dop i kyrkan innan bröllopet så bestämde vi att vi skulle fota porträtt i allén efter vigseln. Så vi åkte till brudens föräldrahem som var den andra platsen och det var därifrån vi hade fått översiktsbilderna. Vi hade fått en vägbeskrivning men jag blev väldigt tveksam när det verkade som vi skulle åka rakt in i skogen men vi körde efter vägbeskrivningen och efter ca 1,5km på en liten skogsväg där vi var glada att vi inte fick möte så öppnade sig skogen och där låg det ett jättefint ställe intill en sjö. Vi träffade brudgummen och diskuterade våra planer och när bruden kom från frisören så körde vi igång. Jag började med att ta lite bilder på brudbuketten och på ringarna, jag valde att lägga upp dom på en stenmur för att få en neutral och vin bakgrund. När jag tittade upp så såg jag att brudparet stod vid sjön et 10-tal meter därifrån så jag ändrade lite vinkel och fick med dom i bakgrunden till buketten. En kul och spontan detalj. Porträttfotograferingen gick nästan lite för lätt, brudparet sa att dom hade varit i kyrkan och repat inför vigseln dagen innan men jag tror att dom även repade bröllopsfotografering.

Innan vi började att fotografera hittade jag även den här lilla krabaten, jag vet inte om han gick och letade efter sin kompis men det verkade som bruden hade tagit kompisen till sin prins smiley

 

Väl inne i kyrkan så var det en fantastiskt fin vigsel med mycket sång och även några tårar, och tårar är något som jag verkligen gillar. Kyrkan hade ett jättefint mjukt ljus och det var en jättefin akustik som gjorde att sången verkligen fyllde hela kyrkan. Kyrkan såg stor ut från utsidan men framme vid altaret var det ganska trångt, då var jag glad att jag hade 2 kameror med mig och att jag lyckades inhandla ett nytt objektiv innan, då kunde jag nyttja allt från vidvinkel för god överblick till tele för fina närbilder.

Efter vigseln så körde vi på med lite porträtt där brudparet fick promenera lite fram och tillbaka i allén, det gick lika smidigt som porträtten tidigare på dagen. Efter det så susade brudparet iväg till festlokalen i en Mini Cooper cab. Väl framme vid festplatsen som ligger ute på Ulvön så blev det lite mingelbilder.

När alla gäster gått in och satt sig i festlokalen så kommer brudparet in och fullkomligt rivstartar festen genom att gå upp och sjunga ”Helt galen i dig” tillsammans med live-bandet. Det var helt klart den coolaste start på en bröllopsfest som jag har varit med om. Efter det så lämnade vi och åkte hemåt glada och nöjda med dagen.

Självklart så tog vi en bild ihop med brudparet också smiley

 

Jag njuter verkligen varje gång jag fotar ett bröllop, det är så fantastiskt roligt med all glädje och kärlek som finns i luften hela dagen och man får träffa många nya människor.
Jag ser redan fram emot nästa bröllop.

 

//Niklas

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *