Best of 2017

Posted on Posted in Okategoriserade

2017 lider mot sitt slut, det är bara några timmar kvar och jag tänkte summera året och visa upp dom tio bilder som jag tycker bäst om från året som gått.

 

När jag tittar igenom mina bilder från 2017 så ser jag ganska snabbt att jag inte har fotograferat lika mycket som jag gjort tidigare år. Däremot så ser jag ganska snabbt att det jag väl har fotograferat är betydligt mer genomarbetat och genomtänkt vilket är otroligt kul. Även om spontana bilder kan bli otroligt bra så tycker jag att det är roligare med genomtänkta bilder och det är sådana bilder jag ser när jag tittar på mina förebilder som jag följer på t.ex sociala medier. Det jag även ser i mina bilder är att jag har många fler bilder som jag har använt blixtar på vilket var ett av mina mål för året, jag ser även att jag har utvecklats en hel del på det området. Det känns som jag börjar dra mig mer åt det hållet överlag, jag tycker det är roligare när man kontrollerar ljuset själv. Jag har även jobbat med att använda blixt utomhus tillsammans med det befintliga ljuset vilket jag tycker är ett otroligt kul sätt att fotografera på och i mina ögon så blir det väldigt tillfredsställande bilder om och när man lyckas. 

Under våren så höll jag kurs i Photoshop vilket var otroligt kul och givande, man får verkligen tänka till för att kunna lära ut. Det har verkligen utvecklat mig och jag hoppas att det blir fler tillfällen på ett eller annat sätt.

Jag har även fotograferat åt Volvogymnasiet, det var fantastiskt kul att få göra det. Då jobbade jag ihop med Volvogymnasiet och ett annat företag som heter Ekman Winroth. Det var otroligt kul att vara med under planeringen, det var skönt att någon annan höll i bollen och bara koncentrera sig på stillbilderna. Resultatet blev blev bl.a en reklamfilm som visats på biografen i Skövde. Ekman Winroth tillsammans med Annelie Kinell gjorde ett fantastiskt jobb och gav mig otroligt bra förutsättningar för att göra jobbet med stillbilderna.

I år blev det två fantastiskt fina bröllop, det är alltid kul att fotografera bröllop för det är så otroligt fint och det blir alltid fina bilder men under året så har har jag inte fokuserat lika mycket på bröllop utan mer på att göra egna genomtänkta bilder och då framförallt med blixt. Mot slutet av året så satte jag även upp för drop in på julkort, detta var något som jag inte gjort förut men det var väldigt kul och jag kommer nog att göra det igen. 

Jag har även haft förmånen att ha en svägerska som har varit gravid under året, gravida kvinnor är något av det finaste som finns och det är jättekul att få fotografera grtavidbilder. Det bästa är när man får fortsätta efter gravidigeten och fotografera barnen. Där har jag haft förmånen att ha en svåger vars dotter under året har hunnit bli ett år och jag har fått äran att fotografera den lilla guldklimpen. 

 

Nu till mina topp 10 favoriter från året som gått.

Första bilden är en syskonbild på mina älskade guldklimpar. En bild där jag har lagt ihop två bilder till en. 

 

Andra bilden är från ett av bröllopen, kanske ingen speciell bild men en klassiker som jag länge har velat ta. 

 

Bild Nummer tre är på min älskade son, en bild där jag är otroligt nöjd med ljussättningen. Det jag borde ha tänkt på är att jag skulle ha slätat ut hans linne. Annars en klassisk svartvit porträttbild.

 

Bild nummer fyra är på min älskade fru som krängde på sig en brudklänning när jag ville testa att fotografera med en av mina studioblixtar utomhus i befintligt ljus.

 

Bild nummer fem är från samma kväll som bild nummer fyra, den är också blixtar med studioblixt i befintligt ljus. Idén kommer från en bild jag sett fotograferad av en av mina förebilder John Hagby.

 

Bild nummer 6 är en bild på min fotbollstokiga son, han drömmer om att spela på dom stora arenorna. Tanken bakom bilden är en pojk som drömmer om att bli stjärna och därför fortsätter att träna på egen hand när alla kompisar gått hem.

 

Bild nummer sju är på min svägerska som är otroligt vacker när hon är gravid. Extra nöjd är jag med ljussättningen i den här bilden och jag tycker att den blir tidlös i svartvitt.

 

Bild nummer åtta är ett självporträtt, även om jag inte tycker om att vara framför kameran så händer det att jag får idéer där jag får använda mig själv som modell. Här är jag nöjd med löjussättning och komposition.

Bild nummer nio är på min svågers lilla ettåring, det är nog inte så svårt att förstå varför detta blev en av favoriterna. Visserligen är jag nöjd med ljuset men hon är ju bara för söt den lilla guldklimpen.

Bild nummer tio. Min svägerska som tidigare var gravid ficka ju även hon en liten guldklimp, här tre månader gammal. Även här är jag nöjd med ljuset men han är ju för söt den lilla godingen.

 

Nu ser jag fram emot 2018 och jag kommer garanterat att fortsätta jobba med blixtar där jag kan kontrollera ljuset själv och inte vara beroende av ett speciellt ljus utomhus. Jag kommer även att fortsätta att använda blixt utomhus, det är verkligen något som tilltalar mig i dom bilderna. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *