Kursledare i photoshop steg 1

Posted on Posted in montage, photoshop, utbildning, workshop

Då har jag hållt i photoshoputbildning hos Tuana AB i Skövde för andra gången. Även denna gången var det steg 1. Det är fantastiskt kul och givande att hålla i en kurs och framförallt så är det utvecklande. Man måste verkligen tänka till och kunna förklara samma sak på flera olika sätt för att alla ska förstå. Det är ju faktiskt inte säkert att alla tänker eller ser på saker på samma sätt. 

Steg 1 är en 4-timmars ”komma igång-kurs” där vi går igenom grunderna i photoshop. Vi kollar hur det ser ut när man öppnar upp photoshop och hur man kan ändra utseende och spara sina egna inställningar och hur man återställer om man råkar ändra något och inte kommer tillbaka. 

Vi tittar på hur man lägger upp arbetet med olika lager för att inte förstöra originalbilden. Vi går igenom hr lagermasker fungerar och hur man kan använda dom. Vi tittar på hur man rättar till vitbalansen i en bild. Vi går igenom lite olika metoder för hur man tar bort störande objekt i en bild. Till sist så går vi igenom hur man lägger på skärpa.

Nästa vecka kommer jag att hålla ytterligare en kurs, då är det photoshop steg 2. Det blir extra spännande för den kursen har jag satt ihop helt själv. Steg 1 är en kurs som Tuana har tagit fram sen tidigare. I steg 2 så kommer vi att jobba vidare med lagermasker och använda dom till friläggning. På det viset så kommer jag visa hur man kan byta bakgrund vid t.ex produktfotografering. Friläggning är även en stor del vid montage och vi kommer tillsammans att göra ett montage under kursens gång. Friläggning går att göra på flera olika vis och vi kommer att gå igenom några av dom. Här nedan ser du montaget vi kommer att göra i steg 2.

Tuana har många olika kurser inom både fotografering och bildbehandling, är du intresserad och vill gå en kurs så hittar du hela utbudet här

//Niklas

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *