Matchaffischer Hörnebo dam

Posted on Posted in Affisch, Fotboll, Porträtt, Studio

I februari hörde tränaren för Hörnebo SK:s damlag av sig till mig för att dom ville ha affischer till sina hemmamatcher.

Jag gjorde affischer åt dom även förra året så det kändes verkligen kul att få frågan i år igen. Extra kul känns det att göra affischer åt ett damlag. Jag tycker att damlag över lag får för lite uppmärksamhet och där har media ett stort ansvar så kan jag på något sätt hjälpa till så gör jag mer än gärna det.

Upplägget var det samma i år som förra året, en affisch för varje hemmamatch med info om matchtid, en bild och en lagom kaxig text.

Jag och tränaren Tommy började med att bolla lite idéer kring bilder och texter. När vi fått fram 9 idéer så var det dags att köra igång. Vi mjukstartade med att ta en lagbild utomhus, då passade även jag på att vara med på en bild.

 

Sen fortsatte vi med att gå in och ta några bilder som jag ville använda blixtljus på. På dessa bilder använde jag mig av en ljuskälla och nu fick jag även testa min nya beautydish. Det var första gången jag använde mig av en beautydish så det var lite ovant men jag måste säga att den ger ett mycket fint blänk i ögonen, det gäller bara att sikta in ljuset på ett bra sätt och där behöver jag träna lite till. Dock så tycker jag att det var betydligt lättare att få ljuset dit man vill jämfört med ett paraply som jag ofta tycker sprider ljuset lite för mycket.

 

Efter det så gick vi ut igen för att ta dom sista bilderna ute på fotbollsplanen. Klockan var runt 18:30 och vi hade ett fint kvällsljus. Jag försökte hålla mig i skuggan för att få ett jämnare ljus.
Tjejerna gjorde ett fantastiskt jobb framför kameran med att ha en stark inlevelse under fotograferingen, det hjälper till för att skapa extra känsla i bilderna och det blir väldigt lättjobbat. Det behövdes inte särskilt många omtagningar, dom flesta omtagningar valde jag att ta för att vara säker på att skärpan satt.

 

Väl hemma igen så återstod jobbet med att klippa och klistra lite i photoshop och försöka få en tilltalande stil på bakgrunder och texter. Det är ett jobb som oftast växer fram med tiden. Jag hade ingen klar bild hur affischerna skulle se ut i sin helhet när jag tog bilderna, jag visste bara vilka bilder jag ville ha på affischerna. Jag tycker att det är ett kul arbete med lagom mycket utmaning, man får använda sin kreativitet och samtidigt tänka lite utanför sitt vanliga tänk.

Återigen en stor eloge till tjejerna för att dom bjöd på sig själva och den inlevelse dom hade under fotograferingen. Till sist ett stort tack för att jag fick förtroendet i år igen att göra era affischer, hoppas att det drar några extra åskådare.

 

 

Lycka till i serien!!!

//Niklas

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *