Novemberbröllop – tuffa förhållanden och tuffa porträtt.

Posted on Posted in Bröllop

I början på november var jag iväg och fotograferade årets sista bröllop. Det var Erica och Jack som gifte sig i Fredsbergs kyrka strax utanför Töreboda och sen fortsatte festen på restaurang Brygghuset som ligger beläget vid bron till Torsö.

November är väl ingen favoritmånad att fotografera i, framförallt inte när det inte är någon snö som lyser upp och inga färger ute, bara grått och allmänt trist och en enorm avsaknad av ljus. Just avsaknaden av ljus gjorde att det blev riktigt tuffa förhållanden, jag fick gå upp på skrämmande höga ISO mitt på dagen och det blev inte bättre inne i kyrkan framåt eftermiddagen. Men vad gör det när man har ett brudpar som Erica och Jack framför kameran som utstrålar en enorm kärlek till varandra som värmer omgivningen och lyser upp tillvaron i höstrusket.

Vi började med att plåta lite förberedelser hemma hos Ericas föräldrar och en serie när Jack får se sin blivande fru för första gången i sin vackra brudklänning. Sen åkte vi till Fredsbergs kyrka för att ta porträtt bilderna, vi hade bestämt att vi skulle ta dom inne i kyrkan eftersom det är ganska grått och trist ute vid den här årstiden och vi hittade ingen riktigt bra plats i närheten. Tyvärr blev det lite tidspressat av olika anledningar men det spelar ingen roll för trots den knappa tiden så fick jag till, i mina ögon, dom coolaste porträtten jag tagit. Vi tog dom i ett av kyrkans fönster där det var ett fantastiskt vackert ljus, Erica satte sig i kyrkfönstret och det blev kanonbra.

Efter vigseln åkte vi till restaurang Brygghuset vid Torsö, där var det en fantastisk fest med mycket skratt och mycket dans till livemusik.

 

/Niklas

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *